Kişniş yağı Çözümler gözümüzün önünde

Sağlık sorunları büyüdükçe çözümler de karmaşıklaşır. Oysa çözüm çoğu kere çok yakındadır. Hatta insanın gözünün önündedir.

Sağlık sorunları büyüdükçe, çözümlerde karmaşıklaşır. Buradan beslenen endişe insanları umutsuzluğa ve olmadık yollara sevkeder. Oysa çözüm çoğu kere çok yakındadır.

Hatta insanın burnunun dibindedir. Bu durumda bilinen ama unutulan gerçekleri sık sık gözler  önüne sermek çok yararlı alabilir. Örnek mi arıyorsunuz? Hazım sorunları çekiyorsunuz.

Her gün avuç dolusu hazmettirici, gaz giderici, anti asitler içiyorsunuz. Pekiyi hemen hemen her mutfakta bulunan “kişniş”i düşünüyor musunuz?

Kişniş yağı (Coriandrum sativum L.) Eski Mısır papirüslerinde, Çince ve Sanskritçe metinlerde ve hatta kutsal kitaplarda sağlığa yararlı etkilerinden övgüyle söz edilen kişnişin gerçek gücünü günümüzde çağdaş bilim insanları da kabul etmeye başladılar.

Beslenmeye destek sağlaması yanında, sağlıklı özellikleri ile etkileyici bir sindirim takviyecisi olarak sindirim esnasında ortaya çıkan sorunların çözümünde çok etkili olduğunu söylemeye başladılar. Kişniş yağı da aynı özellikleri hem de yoğunlaştırılmış olarak taşımakta, halk hekimliğinde iştah açıcı, gaz söktürücü ve hazmettirici özelliklerinden dolayı uzun yıllardan beri kullanılmaktadır.

Kişniş yağı şayet SC-CO2 ekstraksiyonu teknolojisi ile elde edilmiş ise hem kişniş uçucu yağını hem de kişniş sabit yağını birlikte içermektedir. Kişniş uçucu yağında yüzde 72 oranında linalool bulunmaktadır. Kişniş sabit yağının içeriğindeki yüzde 80 oranındaki petroselinik asit ise, kişniş yağının asli kurucu öğesidir.

Petroselinink asit ihtiva eden yenilebilir bileşimlerin, hücre içi yapışma molekülleri oluşumunu azalttığı belirtilmektedir. İçerdiği bileşenlerden ötürü antioksidan, antimikrobiyel gibi birçok fonksiyonel özellik sergilemektedirler. Ayrıca hafızayı güçlendirici etkisiyle sağlığa önemli katkılar sağlar. Yağların en kalitelilerinin sadece eczanelerde bulunduğunu unutmamak gerekir. Aksi halde vücudu desteklemeye çalışırken ona zarar vermek söz konusu olabilir.

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.