Outlast Kumaş nedir?

Teknoloji

Outlast® teknolojisi, aslen NASA için geliştirilmiş olup, ideal ısı konforunun

sağlanması için faz değişim malzemeleri (FDM) kullanarak sıcaklığı emer, depolar ve bu sıcaklığın geri salınımını gerçekleştirir. Outlast® teknolojisi bir içecek içerisinde yer alan bir buz kıyaslanabilir. Buz katı halden sıvı hale geçerek sıcaklığı emer ve içeceği soğutur bu sayede içeceğin daha uzun süre istenilen sıcaklıkta tutar.

Outlast® faz değişim malzemeleri de işte aynen bu şekilde çalışmaktadır fakat bir polimer kabuk içerisinde kalıcı bir şekilde yerleştirilip muhafaza edilebilmek için mikrokapsüllenmişlerdir. Mikrokapsullenmiş faz değişim malzemeleri Thermoküller olarak adlandırılır.

Bu kapsüllenme süreci Thermokülleri birçok uygulamaya karşı son derece dayanıklı hale getirir. Bu thermoküller kumaşlar ve elyaflar içerisine dâhil edilebilirler ve ısıyı emen, depolayan ve daha sonrada salıveren bir kapasiteye sahiptirler. Bu da Outlast® teknolojisine sahip her bir ürüne deri mikro-klimasını sürekli bir şekilde kontrol etmek yeteneği sağlamaktadır. Deri ısındığında, aşırı sıcaklık emilir, soğuduğu zaman ise sıcaklık ger verilir.

Outlast® teknolojisi nem kontrolünü tere karşı tepki verip daha sonrasında bu teri derinizden uzaklaştırarak sağlayan bir teknoloji değildir. Outlast® teknolojisi nemi henüz başlamadan önce onu kontrol altına alarak sıcaklığı tedbirli sıcaklığı yönetir. İşte Outlast® teknolojisinin farkı budur. Lütfen video ya göz atınız.

Outlast®  teknolojisi nedir ?

Outlast®  teknolojisi; özgün, önetkin sıcaklık be nem kontrolü teknolojisi ve Certified Space Technology™’ne ait tek faz değişim malzemesidir. Outlast®  kumaş, elyaf ve kaplamaları günlük ve yüksek performanslı ürünlerde de bulunabilen bileşenlerdir.

Outlast® teknolojisi nasıl çalışır ?

Önetkin Outlast® teknolojisi vücut ısındığı zaman faz değişim malzemesi devreye girerek (FDM) aşırı sıcaklığı vücudunuzdan alır ve bu sıcaklığın ihtiyaç duyulan zamanda geri dönüşümünü sağlar. Örneğin, buzu faz değişim malzemesi olarak düşünün, bu buz içeceğinize atıldığı anda katı halden sıvı hale dönüşür ve sıcaklığı özümseyerek içeceği soğutur. Outlast® technology’si içerisinde yer alan faz değişim malzemeleri de işte aynen bu şekilde işlev görmektedir.

outlast-logo

Outlast® teknolojisi beni sıcak ya da soğuk tutar mı ?

Outlast® teknolojisi bireysel durumunuza göre uyarlanabilen ve değişiklik gösterebilen önetkin bir teknolojidir. Isındığınız zaman, Outlast® technology sıcaklığı emer. Üşüdüğünüz de ise emilen bu sıcaklık tekrar geri salınır. Outlast® technology tedbirli bir şekilde ısı kontrolünü yaparak aşırı ısınmayı ve terlemeyi azaltır.

Outlast® teknolojisinin ömrü ne kadardır ?

Outlast® teknolojisi elyafın bir parçası olarak tasarlandığında, bu eşya ömrünün kalıcı bir parçası olmuştur. Kaplama ürünlerimiz, aynı zamanda mükemmel dayanıklılığa sahiptir.

Outlast ® teknolojisi ürünlerinin bakımı nasıl yapılmaktadır ?

Her kumaş ve lif birbirinden farklıdır. İçerisinde Outlast® teknolojisi içeren ürünlerin kullanım talimatlarına bir göz gezdirin, üreticinin tavsiyelerine etiketlerde belirtilmiştir.

outlast Isı dengeleyen kumaş
outlast Isı dengeleyen kumaşst

 

Outlast® teknolojisini ürünlerin içerisinde nasıl dahil ediyorsunuz ?

Elyaf –içi teknoloji sayesinde, Outlast® teknolojisinin direk olarak iplikler ve kumaşlar içerisine birleşimi sağlanır. Outlast® teknolojisi, dolgu işlemi ve ya silindir üstü bıçak yöntemi kullanılarak direk kumaşlar içerisine de kaplanılabilinir.

Outlast® teknolojisi bir ürünün tam olarak hangi kısmına uygulanmaktadır ?

Her ürün için bu yöntem farklılık teşkil etmektedir fakat Outlast®  kumaşı, kaplamaları ve elyafları deri üzerine yakın olarak giyildiklerinde çok etkilidirler. Ayakkabılar ya da dış giyim ürünleri için Outlast® teknolojisi astar ya da astar arası malzemeler olarak kullanılmak üzere tasarlanırlar.

Bir ürünün içerisinde Outlast® teknolojisi olduğunu nereden bilirim?

Bakım ve ürün etiketlerinin üzerinde yer alan Outlast®  logosuna göz atın. Her bir ürün Outlast® bakım ya da ürün etiketi alabilmeleri için çok sıkı testlere tabi tutulmaları gerekmektedir.

Outlast ® teknolojisinin diğer sıcaklık ve nem yönetimi teknolojilerinden farkı nedir ?

Outlast ® teknolojisi tepkisel değil önektin bir teknolojidir. Birçok ürün ısıyı düzenlediğini iddia ederler, aslında kontrol ettikleri şey ise derinin oluşturduğu nemdir. Çalışmaya başladıkları anda, aşırı ısınmadan ve terlemeden duyduğunuz rahatsızlığı çoktan hissetmiş olursunuz. Outlast®  faz değişim malzemeleri ısı kontrolü için tedbirli olarak ısıyı emerek depolar ve bu sayede nem kontrolünü sağlayarak nemi azaltırlar.

Gerçekten uzayda kullanıldı mı?

Evet. Certified Space Technology™ mührü The Space Foundation tarafından çıkarılmıştır. Outlast ® teknolojisi uzayda ve yüksek irtifa da sıcaklığı düzenlemek için kullanılan eldivenler ve diğer yardımcı donanımlar da kullanılmak üzere aslen NASA için geliştirilmiştir. Bu teknoloji en son uzayda Japon astronot Naoko Yamazuki’nin giydiği Outlast ® kumaşlı bir süveter ile kullanılmıştır.

Outlast Technologies LLC merkezi nerede yer almaktadır ?

Genel merkez Amerika’nın Boulder/ Colorado eyaletinde, operasyon birimleri ise Almanya’nın Heidenheim ve Japonya’nın Tokyo eyaletlerinde bulunmaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.