Selülit Nasıl Önlenebilir ?

Aromatik yağlar ile selülit önlenebilir!

Selülitin giderilmesinde pek çok tedavi yöntemi öneriliyor. Yan etkileri olmayan, sağlıklı ve kalıcı bir çözüm olan aromaterapinin faydası da öne çıkıyor.

Aromaterapi uygulamasında kullanılacak yağların daha çok mikrosirkülasyon artırıcı bununla adipoz dokuyu stimüle edici olması önemlidir. Bu yağlar selülitin olduğu bölgeye masaj yolu ile uygulanır. Masajın düzenli yapılması (tercihen her gün) ve tedavinin uygulandığı sürede, beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi, bol su içilmesi ve yürüyüş ya da düzenli hareketli yaşamla desteklenmesi önemlidir.
Hangi yağlar etkilidir? Üzüm çekirdeği yağı lipid peroksidasyonunu azaltan antioksidanlar olan tanenlerce oldukça zengin olan bir yağdır. Tanenler mikroarteriyal damarlar ve lenflerin geçirgenliğini arttıran prosiyanidler ihtiva ederler. Bu özelliğinden dolayı selülit tedavisinde baz yağ olarak etkin olarak kullanılabilir. Biberiye esansiyel yağı dolaşım hızlandırıcı özelliği nedeni ile selülitin giderilmesinde kullanılan önemli yağlardan biridir. Esansiyel yağlar cilde direkt olarak uygulanmadıkları için, bu yağı üzüm çekirdeği yağı ile birlikte kullanmak gerekir. Greyfurt esansiyel yağı mikrosirkülasyon hızlandırıcı ve yağ yakımına yardımcı özelliği olan greyfurt yağı üzüm çekirdeği yağı ile birlikte kullanılmalıdır.

Selülit Nasıl Önlenebilir ?

Uygulama 50ml üzüm çekirdeği yağı içine konacak, 20 damla biberiye yağı ve 20 damla greyfurt yağı ile hazırlanacak karışım ile, selülitli bölgeye lokal masaj uygulaması yapılır. Masaj rahatlıkla kişinin kendisi tarafından yapılabilir. Önemli olan düzenli ve sürekli uygulamadır.
Dikkat edilmesi gereken konular Aromaterapide kullanılan yağların organik sertifikalı ve yüzde 100 saf yağlar olması çok önemlidir. Bu özelliğe sahip olmayan yağlar, beklenen etkiyi göstermezler. Bu nedenle yağların eczanelerden temin edilmesi gereklidir.
Biberiye yağı, dolaşımı hızlandırıcı özelliğinden dolayı yüksek tansiyonu olan kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.

Selülit Nedir?

kadınlarda yüzeysel bir sorun olan portakal kabuğu görünümüyle yaklaşık yüzde 85 kadında kendini gösteren bir problemdir. Artan yağ dokusu selülit problemini tetiklese de aşırı kiloya spesifik değildir. Selülit, derinin alt tabakasındaki yağ dokusunun, bağ dokuları arasında sıkışmasıyla ortaya çıkar. Bu da yağların, özellikle kalça ve üst bacak bölgesinde düzensiz ve biçimsiz toplanmasına neden olarak selülit oluşumuna neden olur. Aynı zamanda hızlı kilo kaybı ve zayıf bir bağ dokusu da selülit oluşumuna neden olabilir. Selülit

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.