Artema’dan su tasarrufuna davet!

Artema’dan su tasarrufuna davet!

Artema, dünya çapında iklim krizinin, ülkemizde de kuraklığın gündemde olduğu birdönemde, her damlanın kıymetini bilen armatürlerin tercih edilmesini öneriyor. Hayatıkolaylaştıran çözümler geliştiren Artema, ileri teknolojiyle tasarlanan armatürler sayesinde,su tasarrufunun banyo ve mutfaklardan başlatılabileceğine dikkat çekiyor.Herkesi tasarruflu armatür kullanarak kaynakları korumaya davet eden Artema, banyo vemutfaklarda su tasarrufu yapmayı sağlayan farklı teknolojilerle donatılmış armatürlerbulunduğuna dikkat çekerek hem geleceğe, hem de aile bütçesine katkıda bulunmayaçağırıyor.

Artema öneriyor: Tasarruflu armatür seçmek için nelere dikkat edilmeli?“Avrupa Birleşik Su Etiketi” sertifikasına sahip armatürler, A sınıfı su tüketimiyle konfordanödün vermeden doğaya saygılı bir çözüm sunuyor. Özel perlatörleri sayesinde dakikada 5litre su akışıyla 4 kişilik bir ailenin su tüketimini %30* azaltıyor.Suyun akışını kontrol altına alan ve sıcaklığını sabitleyen termostatik banyo ve duşbataryaları, yalnız suyu değil enerjiyi de tasarruflu kullandırarak aile bütçesine katkıdabulunuyor. Termostatik bataryaların tasarruf butonu sayesinde, su kademeli olarak açılarak%50’ye varan su tasarrufu elde ediliyor.

Tasarruflu kartuşu bulunan eviye bataryaları sayesinde ise mutfakta enerji tasarrufuyapılabiliyor. Armatür orta konumda açıldığında, kombinin gereksiz yere çalışarak enerjiharcamasına engel oluyor. Böylece sıcak su tüketimi azaltılarak, konutlarda %60’a varandoğalgaz ve elektrik tasarrufu sağlıyor.*nergy Policy Act (EPAct 1992) baz alınarak hesaplanmıştır.