Doğal temizlik ürünleri

Doğal Temizlik Ürünleri

Aromatik Uçucu Yağlar:
Uçucu yağlar birçok farklı etkileri yanında doğa dostu temizlikte oldukça etkili ajanlardır. Ev temizliğinde önereceğimiz aromatik yağlar antiseptik, antibakteriyel ve antifungal etkilidirler. Ayrıca enerji veren kokuları ile ruhsal olarak bizi olumlu etkilerler.

Boraks: Su, oksijen, sodyum ve bordan meydana gelen, antiseptik, antifungal, antibiyotik, koku giderici ve dezenfektan özellikleri olan doğal
kaynaklı bir mineraldir. Küflenmeyi önler. Boraks yutulursa zehirlidir.
Boraks ve Sodyum bir karbonat birlikte harika bir lavabo temizleyici görevi görürler. Boraks teminini eczanelerinizden yapabilirsiniz.

Sirke: Meyve ya da tahılların fermantasyonuyla elde edilen bir sıvıdır.
Asitli içeriği mikropları öldürmesini, yağı parçalamasını ve mineral kalıntıları çözmesini sağlar.

Beyaz Sirke:
Beyaz sirkenin diğer adı sirke ruhudur.
Sirke saf ve saydam olduğu için beyaz sirke adını almıştır. Beyaz sirke şeker
pancarı veya mısır şekeri kullanılarak üretilir. Beyaz sirke ucuz olması, dezenfektan etkisi ve bakteri, virüs ve küfler üzerinde etkili olmasından
dolayı en iyi ev temizleme ürünü olarak kullanılabilir. Beyaz sirkeyi ayrıca çamaşır makinasında yumuşatıcı olarak veya gümüş temizliğinde rahatlıkla kullanabilir, evdeki gümüşleri pırıl pırıl yapabilirsiniz.


4 Beyaz sirke; çamaşır makinasında son çalkalama suyuna eklerseniz çamaşırlarınız yumuşar ve renklerini korurlar. 4 Gümüş temizliği için 1 bardak beyaz sirkeye 2 çorba kaşığı sodyum bikarbonat ekleyip gümüşlerinizi içinde bekletin sonra ovarak yıkayın.

Arap Sabunu: Bitkisel ve hayvansal yağ asitlerinin potasyum hidroksit ile reaksiyonundan üretilmektedir. Arap sabunu içeriğindeki doğal özler ve çok fazla kimyasal içermeyen yapısı sebebiyle çeşitli temizlik işlerinde güvenle kullanılabilir. Arap sabunu petrol tabanlı sabunlara tercih edilmelidir.

Sodyum bikarbonat:
Sodyum bikarbonat ve sirke temizlikteki iki süperstar…
Sodyum bikarbonat, hafif aşındırıcı bir temizlik sağlar, beyazlatıcı ve koku giderici özellikleri vardır.

4 Sodyum bikarbonatın hem beyazlatıcı hem de kirleri söküp atıcı etkisi, sirke ile birlikte karışınca harika bir temizlik ortaya çıkıyor.
4 Sodyum bikarbonat diş temizliğinden tutun fırın temizliğine kadar rahatça kullanabileceğimiz bir maddedir. Sodyum bikarbonat eczanelerinizde bulunmaktadır.