Güneş Kremi Ürün etiketi okuma rehberi

Güneşin olumsuz etkilerinden korunmaya yardımcı ürünleri seçerken etiketine bakıyor ve şifreli bir metin varmış gibi hissediyorsanız bu rehber tam size göre.

SPF (Sun Protection Factor): Güneşe çıktığınızda cildinizin kızardığı dakikadan kaç kat daha uzun süre cildinizi koruyabileceğinizi belirler.

Açık tenli ve hassas ciltler güneşe çıktıklarında ilk beş dakika içinde kızarma eğilimindedirler. 50SPF bir ürün ile 5×50=250 dakika yani yaklaşık dört saat boyunca koruma sağlayabilirler.

30SPF bir ürün kullanırlarsa 5×30=150 dakika yani iki buçuk saatlik bir koruma sağlayabilirler. Bu şekilde güneş koruyucunuzu ne kadar zamanda bir tekrarlamanız gerektiğini de hesaplayabilirsiniz.

Cilt rengi koyulaştıkça daha düşük faktörlü bir güneş koruyucu tercih edebilir ya da daha uzun zaman aralığıyla koruyucu kullanabilirsiniz.

UVA: Cam ve sudan geçebilen, yaz kış ciltte leke ve yaşlanma belirtilerini artıran güneş ışını.

UVA’dan koruyucu bir ürünü yaz kış kullanarak cildinizin daha uzun süre genç kalması için büyük bir adım atmış olabilirsiniz.

UVB: Cilt yanığına ve cilt kanserine neden olabilen, yaz aylarında etkisi yoğunlaşan güneş ışını. Cildinizi ve varsa benlerinizi UVB’den koruyarak hem yanıklardan uzak durabilir hem de cilt kanserine karşı korunabilirsiniz.

DRY TOUCH: Mat bir görünüm tercih edenler için uygun, cilt tarafından kolayca emilen ve cilt
üzerinde ipeksi bir görünüm veren jel krem veya krem formu olan bir teknoloji. Jel krem karma ve yağlı ciltler için, krem kuru ciltler için tercih edilebilir.
MICRO FLUID ve EXTRA FLUID: Çok ince dokulu, daha çok normal ve yağlanmaya meyilli karma ciltlerin tercih edebileceği bir doku.

BB: Cilt rengi ile uyumlu, üzerinde yazan SPF’de UVA ve UVB güneş koruyucu özelliğinin yanında cildi onarıcı koruyucu ve cilt tonunu düzenleyici özelliği olan ürünler.

CC: Kapatıcı özelliği olan, üzerinde yazan SPF’de UVA ve UVB koruyucu özelliği bulunan, cildi onarıcı, nemlendirici bakım yapan ürünler.

TINTED: Üzerinde yazan SPF’de UVA ve UVB koruyucu özelliği olan, (light) açık ve (medium) orta renk olarak tabir edilen farklı renklerdeki ürünler. Cilt tipinize uygun rengi test ederek alınız.
COMPACT MINERAL: Düşük toleranslı ciltler için kapatıcı etkili, pat kıvamında, üzerinde yazan SPF’de UVA ve UVB koruması sağlayan, kolay taşınabilen ürünler.

LIP STICK/STICK LABIAL: Dudaklarda leke oluşumunu ve yaşlanmayı engelleyen, üzerinde yazan SPF’de UVA ve UVB koruması sağlayan dudak nemlendiricisi.
AUTOBRONZANT SELF TANNING LOTION: Yüz ve vücut için güneşsiz bronzlaşma sağlayan, nemlendirici ve bronzlaştırıcı losyon

BRONZER: Hem üzerinde yazan SPF’de güneş koruması hem de bronzlaşma sağlar. Yüksek koruyucu özelliği olmasına karşılık bronzlaşma da sağlayan ürünlerdir.

WATER RESIST: Suya ve tere dayanıklı ürünlerdir. Vücudu koruyan ürünlerde özellikle dikkat edilmesi gerekir. SPREY: Vücut ürünlerinde uygulama kolaylığı sağlayan ürünlerdir.

Üzerinde yazan SPF’de UVA ve UVB koruması sağlarlar.

EMULSİYON: Daha çok vücut ürünlerinde tercih edilen, geniş yüzeylere uygulama kolaylığı olan, akışkan yapılı ürünler.

LİPOZOM TEKNOLOJİSİ: İkili lipid tabakası ile çevrilmiş, içinde su fazı olan küreciklerden oluşan, hem suda hem de yağda çözünen ürünleri bünyesinde bulundurabilen ve bu sebeple de daha uzun süre koruyucu etkisini sürdürebilen ürünler.

 

Hangi güneş kremini kullanmalıyım, güneş kreminde yazılan açıklamların anlamı nedir uva  ne demek spf nedir gibi bir çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

 

Bol güneşli günler dileriz =)

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.